فروشگاه لوازم خانگی نورکالا

دسته بندی



هیچ کالایی در سبد خرید شما موجود نمی باشد.

راهنمای خرید بخاری گازی

راهنمای خرید بخاری گازی:

 

خانه‌تان چند متری است؟

 یکی از مهم‌ترین و بدیهی‌ترین معیارها برای انتخاب بخاری، درنظر گرفتن متراژ خانه یا محلی است که قرار است بخاری، گرمابخش آنجا باشد

برای اینکه بفهمید عددی که به عنوان میزان تولید حرارت روی بخاری نصب شده برای منزل شما مناسب است یا نه، می‌توانید این عدد را (که واحدش کالری است) بر عدد ۲۴ تقسیم کنید.از طرف دیگر متراژ خانه تان را در عدد سه ضرب کنید. حاصل ضرب این دو عدد باید با حاصل تقسیم اولی برابر یا نزدیک به آن باشد

رده انرژی‌اش چیست؟

رده انرژی بخاری با یک برچسب شفاف روی آن مشخص می‌شود. روی این برچسب رده انرژی را با حروف انگلیسی نشان می‌دهند که هرچه به ابتدای الفبای انگلیسی نزدیک‌تر باشد، بازده خالص بخاری بیشتر و هرچه به حروف آخر الفبا نزدیک باشد، بازده خالص آن کمتر است.

با دود یا بی‌دود؟

از این بخاری‌ها همه‌جا هم نمی‌توان استفاده کرد.چیزی که در بخاری‌های بدون دودکش اهمیت دارد، به‌کارگیری سیستم ایمنی ODS است. این سیستم به محض اینکه - به هر دلیل - اکسیژن محیط به ۱۸درصد و پایین‌تر برسد، جریان گاز ورودی به بخاری را قطع می‌کند و تا زمانی که ترکیب هوا مناسب نشده و روشن شدن بخاری خطرناک باشد، اجازه روشن کردن آن را هم نمی‌دهد (این نوع بخاری برای فضای که هوا در آن جریان دارد مناسبتر است  )

شومینه ؟

 شومینه وسیله باکلاسی است که اغلب، دورنمای یک گوشه از خانه را زیبا و متفاوت می‌کند اما به عنوان یک وسیله گرم‌کننده، نمی‌شود .

شومینه مثل آب خوردن ۵۰درصد حرارت تولیدی را از دودکش‌اش هدر می‌دهد؛ ضمن اینکه خطر مسمومیت با گازهای تولیدی ( که شومینه آن را کامل نمی‌سوزاند ) بیشتر از بخاری‌های معمولی است.
 
این بخاری آجری دیواری ( نسبت به بخاری‌های معمولی ( بیشتر هوا را خشک می‌کند و به دلیل مخلوط شدن گازهای تولیدی با هوای چرب تهران ( که توی آشپزخانه هم غنی‌تر شده ) حساسیت تنفسی و چشمی را محتمل می‌کند

خدمات پس از فروش ؟

همچنین باید بدانیم بخاری باید دارای خدمات پس از فروش که در دفترچه ضمانت نامه قید شده ، باشد و حتما توسط سرویس کاران مجاز نصب و راه اندازی شود . خدمات پس از فروش اولیه شامل نصب ، راه اندازی و تست خروج گاز های منوکسید کربن می شود. نصب استاندارد یک بخاری نقش مهمی در افزایش ایمنی دارد در هنگام نصب بخاری باید به خروجی دودکش توجه کرد

نحوه نگهداری بخاری ؟
توصیه میشود بعد از فصل سرما و اتمام کار بخاری ابتدا گرد و غبار را از بخاری با دستمال گرفته و هرگز بخاری را نشوئید مگر در مواردی که اجزاء آن توسط سرویسکار مجاز تفکیک شده باشد و بعد از خشک کردن دوباره مونتاژ شود ، چون اکثر قطعات فلزی بوده و دچار زنگ زدگی میشود حتی الامکان بخاری را بسته بندی کرده و یا در نایلون و یا پارچه پیچیده و در انباری نگهداری کنید نه در گوشه حیاط و پشت بام و محیط های سر باز

نكات عمومي در منازلي كه از بخاري گازي جهت گرمايش فضا استفاده مي‌كنند

  1. تنظيم دماي فضاي منزل در دامنه آسايش حرارتي استاندارد (در زمستان 21- 18 درجه سانتي‌گراد و  در تابستان 27-25 درجه سانتي‌گراد
  2.  استفاده از لباس گرم در منزل
  3. تنظيم شعله بخاري با نياز حرارتي فضاي خانه
  4. كنترل دودكش ها و كلاهك تعديل، لوله‌ها و اتصالات گاز جهت عملكرد مناسب و ايمن بخاري
  5. استفاده از پرده هاي ضخيم جهت كاهش اتلاف حرارتي از پنجره
  6. بستن كركره و پرده در شب و باز گذاشتن آنها در روز كه از انرژي خورشيد تا حد امكان استفاده شود
  7. درزبندي كامل محل اتصال دودكش و ديوار
  8. خاموش كردن بخاري در اتاق‌ها يا فضاهاي غير قابل استفاده

 

نكات ايمني استفاده از بخاري گازی‌

  1. در صورت استفاده از بخاري، پكيج و ساير تجهيزات گرمايشي كه به هوا نياز دارند، جهت تامين هواي مورد نياز احتراق ، از درزبندي تمام منافذ جداً خودداري فرماييد.
  2. بايد توجه شود عدم استفاده از دودكش يا استفاده از دودكش نامناسب خطرات جاني به همراه دارد. لذا نصب دودكش استاندارد براي بخاري هاي گازي دودكش دار الزامي مي‌باشد.
     
  3. وجود سيستم ايمني قطع جريان گاز در اثر كاهش اكسيژن (ODS) و يا حس‌گر دودكش در بخاري‌هاي گازسوز دودكش دار از عوامل افزايش ضريب ايمني مصرف كننده در برابر حوادث ناشي از كاهش اكسيژن محيط، مسموميت با منوكسيد كربن (CO) و گاز گرفتگي ناشي از آن يا عدم مكش مناسب دودكش و پس زدگي محصولات احتراق مي‌باشد
  4. يك يا چند بخاري خانگي گازسوز بدون دودكش نبايد به عنوان تنها وسيله گرمايش در يك واحد مسكوني مورد استفاده قرار گيرد.
  5. كاربرد بخاري خانگي گازسوز بدون دودكش در اتاق خواب، حمام، توالت و دستشويي و انباري زير مجاز نيست.
  6. نصب بخاري بايد توسط نصابان و سرويس كاران مجاز صورت گيرد.
  7. وسايل گازسوز حين کارکرد، گاز CO توليد مي‌کنند، اين گاز بايد از طريق دودکش استاندارد خارج شده و وارد فضاي داخل منـزل نگردد.
  8. آلاينده‌هاي سمي ناشي از کارکرد وسايل گازسوز، بدون رنگ، بدون بو و غير قابل تشخيـــص مي باشند. از اولين علائم گازگرفتگي، سردرد، سرگيجه و حالت تهوع است؛ در صورت بروز اين علائم، بايد فورا کليه وسايل گازسوز خاموش و پنجره ها باز شوند.
  9. کنترل دوره‌اي جهت اطمينان از مناسب بودن شرايط دودکش الزامي است.
  10. حداقل بايد سالي يک بار در آغاز فصل سرما، کل مسير دودکش کنترل و از باز بودن مسير خروج دود تا انتها اطمينان حاصل شود.  
  11. داشتن حداقل 3 متر ارتفاع دودکش براي بخاري‌هاي دودكش دار الزامي است.
  12. استفاده از کلاهک H براي بخاري‌هاي دودكش دار الزامي است. نصب کلاهک H موجب مي‌شود تاثيرات منفي باد بر جريان دود داخل دودکش به حداقل برسد و دودکش به طور صحيح کار کند
  13. انتهاي خروجي دودکش بايد حداقل يک متر از سطح پشت بام بالاتر بوده و از ديوارهاي جانبي نيز يک متر فاصله داشته باشد.
  14. كاربرد بخاري خانگي گازسوز دودكش دار در حمام، توالت و دستشويي و انباري مجاز نيست و در خصوص اتاق خواب در صورتيكه هواي مورد نياز احتراق تامين گردد و مساحت اتاق بيشتر از 12 مترمربع باشد، مجاز مي‌باشد

 

آیا استفاده از لوله های آکاردئونی برای دودکش مجاز است؟

بدلیل نوع ساختار، این نوع دودکش با گذشت زمان شکل اولیه خود را از دست می دهد و به حالت آویزان درمی آید. همچنین احتمال ایجاد پیچ و خم های نامناسب در طول دودکش وجود دارد(u شکل) ضمناً وزن خود لوله آکاردئونی می تواند در درازمدت باعث خارج شدن آن از محل اتصال به دهانه دودکش های دیواری ومنجر به بازگشت محصولات احتراق به محیط شود.

 آیا می توان از دودکش شومینه به جای دودکش بخاری استفاده کرد؟

این عمل توصیه نمی شود

 آیا مجاز به نصب پکیچ و آب گرم کن گازی با هر مساحت و هر جایی از منزل هستیم؟

آنچه مسلم است نصب وسایل گازسوز با ظرفیت حرارتی بالا (مثل پکیچ و آبگرم کن دیواری) از محدودیت هایی (بر اساس حجم و مساحت محل نصب آن) برخوردار است، و الزاماً باید به تامین هوای مورد نیاز آن توجه شود.

لذا تاکید می شود در نصب این گونه وسایل گازسوز به استانداردهای مربوط و دستورالعمل نصب شرکت تولید کننده توجه کافی شود و بطور کلی در فضاهای کمتر از ۶۰ متر مربع نصب آبگرمکن و پکیچ خطرآفرین است و نصب آن باید با رعایت ضوابط و پیش بینی تهویه مناسب صورت پذیرد.

 طول استاندارد شیلنگ وسایل گازسوز چه اندازه است؟

  • برای اتصال اجاق گاز و دستگاه هایی که استفاده از شیلنگ برای آنها مجاز است به سیستم لوله کشی باید از شیلنگ های لاستیکی تقویت شده که مخصوص گاز ساخته شده است دارای استاندارد استفاده شود، طول شیلنگ گاز نباید حداکثر از ۱۲۰ سانتی متر بیشتر باشد، استفاده از شیلنگ های بلند برای رساندن گاز به نقاط مختلف منزل بسیار خطرناک است و باید از این کار خودداری کرد.
  • برای محکم کردن شیلنگ های گاز باید از بست های فلزی مناسب استفاده شود
  • شیلنگهای لاستیکی را هر چند وقت یکبار باید بازرسی کرد وتا در صورت مشاهده عیب و نقص و فرسودگی بلافاصله تعویض شود

 آیا استفاده از دودکش مشترک برای مصرف کننده های گازسوز در یک طبقه یا در چند طبقه مجاز است؟

استفاده از دو یا چند دستگاه با سوخت مایع و یا گاز با رعایت الزامات تعیین شده در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان از یک دودکش مجاز است اما لیکن این کار را صرفاً باید افراد متخصص در زمان ساخت و سازها طراحی و اجرا کنند و نباید افراد عادی آن را انجام دهند. دریافت تاییدیه از سازمان نظام مهندسی و یا آتش نشانی در این مورد ضروری و اجباری است

 نکات ایمنی دودکش ها را بیان کنید؟

  1. از نصب آبگرمکن گازی در اتاقی که به طور معمول در آن هوا جریان ندارد خودداری شود، زیرا باعث کمبود اکسیژن می شود و می تواند خفگی ایجادکند.بازشوی نزدیک آبگرمکن گازی را کمی باز بگذارید تا در موقع کارکرد آن، هوا به خوبی به آن برسد به ویژه هنگام حمام کردن.
  2. نصب هرگونه وسیله گازسوز در حمام مغایر اصولی ایمنی و ممنوع است.
  3. مسدود شدن دودکش سبب سوخت ناقص وسایل گازسوز و ایجاد گازهای خطرناک و مسموم کننده می شود که این امر باعث خفگی در اثر گازگرفتگی خواهد شد. لذا قبل از نصب بخاری یا آبگرمکن باید مسیر دودکش بررسی شود و از باز بودن آن اطمینان حاصل شود.
  4. باید همواره محل اتصال دودکش به وسایل گازسوز بازرسی و از محکم بودن آن اطمینان حاصل شود.
  5. در صورتی که بعد از فصل سرما، بخاری جمع آوری می شود، حتماً انتهای شیر با درپوش مسدود و هنگام وصل مجدد از افراد با صلاحیت کمک خواسته شود.
  6. هر چند یکبار کلاهک دودکش های وسایل گازسوز بازرسی و چنانچه کلاهک آن افتاده باشد، در محل خود نصب شود.
  7. کلاهک علاوه بر اینکه از نفوذ باران و برف و افتادن سایر اشیاء و ورود پرندگان بداخل دودکش جلوگیری می کند، در منظم سوختن وسیله گازسوز نیز موثر است.
  8. انتهای دودکش های توی کار، باید حداقل یک متر از سطح پشت بام بالاتر باشد.
  9. لازم است که هوای کافی برای سوختن گاز به بخاری گاز سوز برسد.وجود روزنه های زیر درها برای این منظور مفید خواهد بود.
  10. در صورتی که سوختن بخاری ناقص باشد و یا با شعله آبی نسوزد، باید آن را جدی گرفت، زیرا ممکن است این نقص ناشی از نرسیدن هوای کافی به بخاری باشد.
  11. توصیه می شود، به منظور افزایش ضریب ایمنی در محل نصب وسایل گازسوز از سنسورهای هشدار دهنده گاز CO استفاده شود

 آیا استفاده از بخاری های بدون دودکش کار درستی است؟

آنچه مسلم است استفاده از بخاری های بدون نیاز به دودکش بر اساس رعایت محدودیت های محل نصب آن که در استانداردها به آن اشاره و تعریف شده، بلامانع است و بر اساس این استاندارد دامنه کاربرد این دستگاه محدود به اماکن پر رفت آمد است که اکسیژن کافی برای محیط را تامین می کند

استفاده از این دستگاه بر اساس استاندارد ایران در اتاق خواب، حمام و محیط های بسته و کوچک ممنوع است.

 آیا قراردادن سر دودکش در داخل ظرف آب عمل درستی است؟

خیر، در این حالت به هیچ عنوان محصولات حاصل از احتراق نه جذب آب شده و نه در آن حل می شود و با این عمل محصولات احتراق شامل co و co۲ یا از طریق بخاری و یا از طریق دودکش در محیط پخش می شود که این عمل بسیار خطرناک است

داشتن سیستم ایمنی ترموکوپل

داشتن سیستم ایمنی ترموکوپل که در صورت خاموش شدن بخاری،جریان گاز را به طور اتوماتیک قطع می کند برای تمام تولیدکننده های بخاری گازی اجباری است اما دقت کنید که بخاری را حتما از فروشگاه های معتبر بخرید. از اعتبار مارک بخاری و استاندارد بودن آن اطمینان حاصل کنید.

 ODS چیست؟
 ODS یک پیلوت هوشمند است که در صورت کاهش اکسیژن در محیط و بروز خطر ایمنی، عکس العمل نشان داده و با قطع شعله مشعل از مرگ ناشی از کمبود اکسیژن جلوگیری میکند.